Perussuomalaiset Nuoret aikoo vaatia opetus- ja kulttuuriministeriöltä oikaisua vuoden 2019 avustuksen maksamisen lopettamisesta ja jo maksetun osuuden takaisin perimisestä.

”Järjestö tulee laittamaan OKM:lle oikaisuvaatimuksen päätöksestä ja jos oikaisua ei saada, niin ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen”, PS-Nuorten pääsihteeri Toni Saarinen sanoo tiedotteessa.

Ministeriö kertoi avustuksen lopettamisesta aikaisemmin tänään. Lue tarkemmin: Historiallinen päätös: Ministeriö peruuttaa koko PS-Nuorten 115 000 €:n potin – Tässä perustelut

Perussuomalaiset Nuoret ry:n saama avustus vuodelle 2019 opetus- ja kulttuuriministeriöstä on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä.

Avustuksen peruuttaminen liittyy PS-Nuorten virallisella Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

”Aiomme tietysti puolustaa valtionavustustamme. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joudumme taistelemaan pitääksemme nykyisen laajuisen toimintamme edellytyksistä kiinni”, PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen kommentoi.

Hänen mukaansa korkein hallinto-oikeus katsoi vuonna 2014 Perussuomalaisten Nuorten tulleen syrjityksi ja palautti järjestön avustukset uuteen käsittelyyn opetusministeriössä. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi PS-Nuorten avustushakemuksen osaksi väärin perustein vuonna 2013 Paavo Arhinmäen (vas) ollessa kulttuuri- ja urheiluministerinä. Ministeriö: Perussuomalaisten nuorten toiminta voi olla lain hengen vastaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö perustelee keskiviikkona julkistamaansa päätöstä korostamalla, että avustettavan nuorisoalan järjestön tulee toiminnassaan toteuttaa nuorisolain tavoitteita.

”Ministeriöstä avustusta haluavan nuorisoalan järjestön on noudatettava toiminnassaan nuorisolakia. Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista”, ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtajan Esko Ranto sanoo.

Myös yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan lausunnossa, että Perussuomalaisten Nuorten toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa.

Lue myös:

Näkökulma: Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

Raju reaktio PS-Nuorten 115 000 €:n potin peruuttamiseen: ”Annika Saarikko aloitti ennennäkemättömän syrjinnän”

Painava lausunto PS-Nuorten toiminnasta: ”Johtohahmojen tarkoituksena levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa etnonationalistista sanomaa”