Lähes kaikki Lemminkäisen Helsingin Töölönlahdelle rakentamat luksusasunnot on myyty. Helsingin Alvar -talon on tarkoitus valmistua kesäkuuhun mennessä.

– Siellä on yksi asunto vapaana, muut on myyty, Lemminkäisen myyntijohtaja Mirja Hautamäki sanoo.

Paraatipaikalla sijaitsevat arvoasunnot näyttävät menevän kaupaksi siitä huolimatta, että Töölönlahden kehittäminen on kesken. Helsinkiläinen uudisasuntokohde ei voi olla juuri Töölönlahtea keskeisemmällä paikalla.

– Jokainen ymmärtää, että rakennetaan aikansa ja sitten alue on valmis, Hautamäki sanoo.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että alueelle kaavailtu puisto viivästyy, ja alkuperäiset puistosuunnitelmat voivat jäädä kokonaan toteutumatta.

Hautamäki ei usko, että kaupungin suunnitelmien epävarmuus vaikuttaisi alueen hintatasoon tai ostajien tyytyväisyyteen.

– Asukkaat tietävät sen. Kyllä suunnitelmat, mitä kaupungilta on ollut näytettävissä, on esitelty jo siinä vaiheessa, kun asukas on ostanut asuntoa, Vehkaperä sanoo.

Kuusikerroksissa Helsingin Alvarissa on vain 15 asuntoa, joten asuntojen pinta-alat ovat suuria. Pienimmät asunnot ovat 43,5 ja suurimmat yli 120 neliömetriä.

Asunnoista ollaan valmiita myös maksamaan. Alvarin asuntojen keskineliöhinta on ollut 12 000 euron luokkaa, joten suurimmista asunnoista saanee pulittaa yli miljoonan.

Lemminkäisellä on Töölönlahdella Alvarin lisäksi Helsingin Aalto, joka valmistui jo aiemmin. Myös suurin osa Aallon 22 asunnosta myytiin ennen kohteen valmistumista.