Eduskunnan urheilukerhon varojen kavalluksesta syytetty eduskunnan entinen virkamies on myöntänyt tänään Helsingin käräjäoikeudessa sekä kavalluksen että väärentämisen. Syytetty kiistää 136 000 euron kavalluksen olleen kuitenkaan törkeä.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen vaatii syytetylle vähintään kahden ja puolen vuoden vuoden ehdotonta vankeutta törkeästä petoksesta ja väärentämisestä.

Syytetyn asianajajan mukaan kavallus oli ”erityisen helppo tehdä". Tekotapa ei ole kertoman mukaan ollut kovin suunnitelmallinen.

Syytetty kavalsi urheilukerholta kaikkiaan noin 210 000 euroa käteisnostoilla ja tilisiirroilla, mutta palautti jälkiä peitelläkseen 74 000 euroa kerhon tilille. Hän siirteli rahoja urheilukerhon rahastonhoitajana vuosina 1999-2009.

Kerhon rahastonhoitajana hän aloitti vuonna 1994 ja saavutti vuosien saatossa sellaisen aseman, että hänellä oli yksin käyttöoikeus sen tiliin. Puolustuksen mukaan "minkäänlaista valvontaa ei ollut" ja tämä tekotavan helppous johti siihen, että syytetty ajautui rikokseen.

Oikeuden puheenjohtajalta tämä perustelu rikokselle ei saanut sympatiaa, joskin se voi vaikuttaa kokonaisarvioon.

Asianomistaja eli Suomen valtio vaatii syytettyä korvaamaan syntyneen 136 000 euron haitan lisäksi oikeuskulut.

Vuonna 1991 eduskunnassa aloittanut virkamies on eronnut tehtävästään.