SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana ollut kulttuurineuvos Veijo Baltzar purkaa vaalipettymystään Puheenvuoron blogissaan.

– Palaan juurilleni: kulttuurin keskiöön, se on elämäntyöni. En halua enää olla missään tekemisissä vähemmistöpolitiikan kanssa - vähemmistöt eivät tarvitse minua, Baltzar kirjoittaa.

Kulttuuripersoona laittoi vaaleihin likoon itsensä lisäksi yli 6 500 euroa omaa rahaa. Hänen tukijoikseen ilmoittautui eturivin SDP-poliitikkoja: Paavo Lipponen, Liisa Jaakonsaari ja Antti Rinne. Baltzarin äänisaalis jäi silti laihaksi, 192 kappaletta, Suomen suurimmassa, Uudenmaan vaalipiirissä.

– Yli 50 vuotta työtä, uranuurtamista, vähemmistönä vähemmistön sisällä, monikulttuurisuuden hyväksi, tuloksia tulosten jälkeen. Vähemmistöjä se ei kiinnosta. He eivät jaksa lähteä äänestämään. Heitä väsyttää. Heiltä ei siis puutu mitään. Heidän intressinsä ovat niin sirpaloituneita, että todelliset merkitykset ihmisen äänestä hukkuvat niiden alle. Kiitos. Tässä kaikki, mitä minulla on sanottavaa vähemmistöille.

Baltzar ei sulje pois mahdollisuutta palata myöhemmin takaisin politiikkaan. Mutta mikäli paluu tapahtuu, ovat teemat toiset, hän pohtii.