Viranomaisten mukaan jo seitsemän ihmistä on kuollut MERS-viruksen seurauksena Etelä-Koreassa, kertovat muun muassa paikallinen uutistoimisto Yonhap ja amerikkalainen CNN. Virus havaittiin maassa ensi kerran toukokuun lopussa.

Lisäksi maassa on havaittu alkuviikosta kahdeksan uutta MERS-tartuntaa, mikä nostaa sairastuneiden lukumäärän jo 95:een. Kaikki kahdeksan uutta potilasta ovat olleet läheisissä tekemisissä aiemmin sairastuneiden kanssa lähinnä sairaaloissa.

Etelä-Korea on pahimmin viruksesta kärsivä maa sen lähtöalueen eli Saudi-Arabian ulkopuolella. CNN:n mukaan Etelä-Koreassa 2500 ihmistä on asetettu karanteeniin viruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja yli 2000 koulua on suljettu.

Etelä-Korean viranomaiset ovat joutuneet rauhoittelemaan taudin aiheuttamia pelkoja korostaen sitä, että kaksi kolmasosaa tartunnan saaneista kuuluu riskiryhmiin eli kärsii jonkinlaisista terveysongelmista ja kaikki virukseen kuolleet olivat myös ennestään sairaita. Myös tuorein kuolonuhri oli iäkäs, sydänsairauksista kärsinyt nainen.

Middle East Respiratory Syndrome eli MERS on uusi muoto koronaviruksista, jotka aiheuttavat pahimmillaan kuolemaan johtavan hengitystieinfektion.