Palvelualojen ammattiliitto PAM perustelee tiedotteessaan omistustaan VVO:ssa.

Asuntosijoitusyhtiö VVO:n suunnittelema lisäosinko on herättänyt laajaa närkästystä sosiaalisessa mediassa. VVO:n ylimääräinen yhtiökokous käsittelee 15. syyskuuta lisäosinkoa, joka seuraa siitä, että VVO on myynyt yli 8000 asuntoa Y-Säätiölle.

Tämä on herättänyt uudelleen keskustelun VVO:n ja muiden vataavien tahojen yleishyödyllisyydestä.

230 000 jäsentä edustavan PAMin sijoitustoiminnasta vastaava talousjohtaja Jukka Mattila kertoo, että ”tällä hetkellä PAMin sijoitus VVO:ssa on samanlainen kuin muutkin sijoitukset, joiden tarkoituksena on kasvattaa erityisesti työtaisteluvarantoa”.

– VVO on PAMille sijoitus, jonka merkitystä liiton taloudelle ei voida väheksyä. VVO on kuitenkin turvallinen sijoituskohde, joka omalla toiminnallaan vuokra-asuntoyhtiönä ja investoijana tukee muun muassa suomalaista työtä, vastaten näin PAMin omiin sijoitusperiaatteisiin. Tulevassa yhtiökokouksessa päätetään lisäosingonjaosta, mutta toivomme, että kokouksessa käydään kunnollinen keskustelu ja pohditaan, kuinka VVO:n toimintaa tulevaisuudessa kehitetään, Mattila kommentoi tiedotteessa.

Yhtiökokoukselle esitetään 9 euron lisäosinkoa osakkeelta. Omistussuhteiden mukaisesti PAMin osuus olisi lähes viisi miljoonaa euroa.

Lue lisää: VVO:n jättiosinko suututtaa: ”Oho. Siksi asuminen on kallista”

Lisää VVO-keskustelua:

Yle paljasti ay-liikkeen rahakoneen – Arhinmäki: ”Omistajat eivät toimi oikein”

Ay-liikkeen rahakone kuohuttaa – ”Eikö saisi pyrkiä tulokseen?”