Lounais-Suomessa on käynnissä voimakas, pitkäkestoinen talouskasvun vaihe. Arvioiden mukaan alueelle syntyy lähivuosien kuluessa 30 000 uutta työpaikkaa, Tekniikka&Talous kertoo.

Kasvun vahvistamiseksi Turun kaupunki tukee yrityksiä monin tavoin. Kaupunki on mukana useammassa koulutushankkeessa, joissa pyritään kasvattamaan teknisen alan osaajien määrää Lounais-Suomessa. Esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan toisen asteen perustutkinnon hakijoiden määrä nousi Varsinais-Suomessa vuoden 2016 luvuista vuoteen 2017 peräti 42,5 prosenttia.

Turun ammattikorkeakoulu puolestaan laajentaa edelleen merkittävästi tekniikan alan koulutusta sekä infrastruktuuria.

– Merkittävää on opintopolkujen rakentaminen ja ristiin opiskelun laajentaminen tekniikan alalla Åbo Akademin, Turun yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa, yhteiset tutkimusryhmät sekä laajeneva kansainvälinen yhteistyö, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila tiedotteessa.

Osaajien houkuttelemiseksi ja koko alueen tunnettuuden lisäämiseksi on käynnistetty myös valtakunnallinen yhteismarkkinointikampanja.

– Nostamme esiin avoinna olevien työpaikkojen lisäksi elämänlaadun – kuinka täällä voi asua hiukan paremmin, arki on helppoa ja kaikki on lähellä, kertoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila tiedotteessa.

Lue koko juttu Tekniikka&Taloudesta.