Satakunta Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työntekijää marssi ulos Tampereen postikeskuksesta torstaina. Ulosmarssi tapahtui puoliltapäivin sen jälkeen, kun työntekijät saivat tiedon työehtojen heikennyksestä.

Posti ilmoitti torstaina, että yli 700 työntekijän työsopimukset siirtyvät Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen työsopimuksen piiriin.

Pääluottamusmies Leo Harra kertoo, että ulos marssineet työntekijät eivät palanneet työvuoroonsa. Hänen mukaansa postikeskuksesta poistui noin 100 aamuvuorolaista, vuokratyöntekijät mukaan lukien.

Harra kuvailee tunnelmaa työpaikalla raskaaksi ja kireäksi. Tieto työehtojen heikennyksestä tuli hänen mukaansa ”ihan puskista”.

"Jos työnantaja ilmoittaa, että tulee pudottamaan 30 prosenttia meidän palkasta, niin jokainen voi kuvitella, miltä se tuntuu”, hän sanoo.

Tampereen toimipaikan lisäksi laiton lakko järjestettiin torstaina Vantaan logistiikkakeskuksessa. Posti arvioi, etteivät torstain lakot viivästytä postin kulkua.

Liitto ei tiennyt ulosmarssista PAU syyttää Postia työehtoshoppailusta

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoo, että ei tiennyt ulosmarssista ennakkoon. Hän ei ole yllättynyt työntekijöiden ratkaisusta.

"Työnantajakaan ei varmaan odota, ettei tulisi mitään reaktioita, kun tuollaisen ilmoituksen tekee”, Nieminen sanoo.

Seuraavan kerran PAU:n työntekijät lakkoilevat ensi viikolla. Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysähtyvät maanantain ja keskiviikon väliseksi ajaksi. Työntekijät eivät saavu työvuoroihin, jotka alkavat sunnuntaina kello 22 jälkeen.

Postin lajitteluhenkilöstölle kaavaillut uudet työehtosopimukset alentavat Niemisen mukaan työntekijöiden palkkoja tuntuvasti.

”Jos me katsotaan esimerkiksi taulukkopalkkoja, ero on 30-40 prosentin luokkaa lajittelutehtävissä.”

Hän uskoo, että jos palkkoja lasketaan, vaihtuvuus tulee olemaan niin suurta, että Posti tulee siitä kärsimään.

Posti perustelee uuteen työehtosopimukseen siirtymistä muun muassa sillä, että sen täytyy siirtyä käyttämään samantasoisia työehtoja kuin muut jakelualan toimijat.

”Hieman epäilen sitä, että pakettiliiketoiminnassa olisi laajamittaisesti käytössä tämä kyseinen halpatyöehtosopimus. Jakelun osalta varmasti pitää paikkansa, että media- ja lehtitalot ovat tämän halvan työehtosopimuksen piirissä”, vastaa Nieminen.

Hän uskoo, että uusien työehtosopimuksien taustalla on tarkoituksenmukainen työehtoshoppailu.

”Posti haluaa, että kaikki nämä ihmiset jatkavat siellä töissä, koska sitä työtä on. He vain haluavat, että työtä tehdään halvemmalla, jotta tulosta saataisiin enemmän.”

PAU:n mukaan Posti on jo aiemmin järjestelmällisesti siirtänyt työtehtäviä ulkopuolisille yrityksille sekä perustanut itse uusia yhtiöitä, joiden palvelukseen vanhat työntekijät on siirretty.

Posti: Haemme joustavuutta

Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusiston mukaan lajitteluhenkilöstön uudella työehtosopimuksella ei tavoitella henkilöstökustannussäästöjä, vaan joustavuutta ja kilpailukyvyn parantamista.

”Kilpailu verkkokaupankäynnissä ja pakettijakelussa on äärimmäisen kovaa ja myös kansainvälistä. Myös uusia toimintamalleja tulee esimerkiksi alustatalouden myötä. Meillä on tarve, kuten muillakin toimialan toimijoilla, päästä joustavampien työehtojen piiriin, jotka meidän mielestämme soveltuvat paremmin tämänkaltaisen työn tekemiseen.”

Uusi työehtosopimus on hänen mukaansa joustavampi muun muassa työvuorosuunnittelun ja resurssien käytön joustavuuden näkökulmasta

Posti ilmoitti myös uudesta siirtymävaiheen tuesta, jossa työn laadun pysyessä tavoitteen mukaisena kokonaisansiotaso säilyy ennallaan vuoden 2020 maaliskuun loppuun asti. Kyse on kuitenkin vasta suunnitellusta tuesta.

”Tämän tyyppisen työehtosopimuksen palkkarakenne mahdollistaa myös tuotantopalkkiomallin rakentamisen yhteistyössä työntekijöiden kanssa.”

Hänen mukaansa kokonaisansiotasosta voi tulla ainakin yksittäisen työntekijän kohdalla jopa korkeampi.

”Kokonaisansiotason vertaaminen yksi yhteen kahden työehtosopimuksen välillä on vaikeaa. Jatkossa Teollisuusliiton jakelualan työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät saavat kiinteän taulukkopalkan ja sen päälle suunnitellun tuotantopalkkion, johon omalla panoksella pystyy vaikuttamaan.”