Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta. Tilinumeronsa ehtii ilmoittaa elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29. heinäkuuta mennessä.

Paperinen ilmoitus ei enää ehdi.

Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5. elokuuta tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27. elokuuta.

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna kuukausittain heinäkuusta joulukuuhun saakka. Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa.

Veronpalautuksensa saa 6. elokuuta noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja 4. syyskuuta noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa.

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tili on lopetettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n kautta. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena kuin erillisestä pyynnöstä.

OP lähettää asiakkaalle ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa.

Kun ilmoitus maksuosoituksesta saapuu, veronpalautuksen voi lunastaa niistä OP-ryhmän Osuuspankin konttoreista, jotka tarjoavat kassapalveluita. Maksuosoitus on lunastettavissa 28 päivän ajan, jonka jälkeen raha palautuu takaisin Verohallintoon. Kun tilinumero on ilmoitettu, veronpalautuksen saa tämän jälkeen tililleen noin viikon kuluessa.

LUE MYÖS: Paljonko palkkaa kehtaa pyytää? – Varo ”ankkurointi-ilmiötä” palkkaneuvotteluissa