Luvattomien tupakkataukojen vuoksi irtisanottu vaasalaisnainen ei saa korvauksia potkuistaan. Pohjanmaan käräjäoikeus velvoitti hänet keskiviikkona korvaamaan työnantajansa oikeudenkäyntikulut, yli 9000 euroa euroa korkoineen.

Nainen vaati yli 20 000 euron korvauksia siitä, että muuntajayhtiö Vacon irtisanoi hänet syksyllä 2007. Korvausvaatimus vastasi työntekijän vuosipalkkaa.

Käräjäoikeuden mukaan naisella ei ollut oikeutta pitää omavaltaisesti ylimääräisiä tupakkataukoja. Yhtiössä oli laadittu uudet pelisäännöt, joiden mukaan tupakointi oli sallittu enää vain ruoka- ja kahvitauoilla. Oikeuden saaman selvityksen mukaan nainen piti vuoden 2007 kesä-syyskuussa 50 ylimääräistä taukoa.

Nainen rikkoi toistuvasti määräyksiä, joten yhtiöllä oli oikeuden mukaan painava peruste irtisanoa työsuhde.

Käräjäoikeus ei myöskään pitänyt yrityksen uusia sääntöjä syrjivinä. Uudet pelisäännöt koskivat ainoastaan työntekijäasemassa olevia, eivät toimihenkilöitä.

Ei nokan koputtamista

Työoikeuden professorin Seppo Koskisen mukaan työnantajalla on oikeus päättää järjestelyistä, joiden mukaan työpaikalla tupakoidaan. Jos työntekijä varoituksista huolimatta jatkaa määräysten rikkomista, tietyn rajan jälkeen irtisanomisperuste ylittyy.

Työntekijällä ei siis ole käytännössä paljon nokan koputtamista, kun tupakointia päätetään rajoittaa. Sauhuttelua ei voi jatkaa omin luvin entiseen malliin.

-Eivät ne ole mitään lainvastaisia sääntöjä. Lainvastaisuutta voisi olla se, jos kiellettäisiin tupakointi kokonaan. Sekin riippuu aina ammatista ja alasta, Koskinen sanoo.

Monet työnantajat ovat ryhtyneet pohtimaan suhtautumistaan tupakointiin, ja asennoituminen polttamiseen on muutenkin tiukentunut. Koskinen arvelee, että tupakointiin liittyviä käräjäjuttuja nähdään vielä lisää.