Viinejä ja erityisesti niiden terveysvaikutuksia on tutkittu viime vuosina ahkerasti. Uusi Suomi listasi yllättäviä tietoja viineistä.

1. Viinin kohtuullinen juonti voi auttaa painonpudotuksessa, kertoi espanjalaistutkimus vuonna 2011. Kyse on myös siitä, että viinissä on vähemmän kaloreja kuin esimerkiksi oluessa.

2. Suurin osa ihmisistä ei erota 30 euron laatuviiniä viiden euron pöytäviinistä, kertoi brittitutkimus vuonna 2011.

3. Punaviinirypäleen kuoresta saatava uute, resveratrol, suojaa ihmisen kehoa ikääntymiseltä ja tulehduksilta, kertoi yhdysvaltalainen tutkimus vuonna 2010. Tutkimuksen mukaan resveratrol-nimisen aineen nauttiminen vähentää riskiä sairastua ainakin tyypin 2 diabetekseen sekä sydänsairauksiin ja -kohtauksiin.

4. Pari lasillista samppanjaa päivässä on hyväksi verisuonille, kertoi Readingin yliopiston tutkija Jeremy Spencer vuonna 2009. Samppanja sisältää vahvoja antioksidantteja, jotka suojelevat kehoa vahingollisilta vapailta radikaaleilta ja auttavat alentamaan verenpainetta.

5. Vuonna 2014 tehty tutkimus paljasti, että alkoholi lisää sydän- ja verisuonisairauksien esiintyvyyttä ihmisillä. Vuonna 2010 tehty tutkimus väitti, että jokapäiväinen viininjuonti saattaa suojella verisuonisairauksilta.

6. Kuusi lasia valkoviiniä (1,6 desilitran laseja) sisältää 768 kilokaloria, mikä vastaa noin 77 sokeripalaa. Kuusi annosta siideriä sisältää 1500 kilokaloria, mikä vastaa 150 sokeripalaa, paljasti Uuden Suomen selvitys. Vastaava määrä olutta sisältää 120 sokeripalaa vastaavan määrän energiaa.