Edellisen hallituksen liikenne- ja viestintäministerin Anne Bernerin tulot nousivat verohallinnon tietojen mukaan viime vuonna valtavasti. Hän ylsi Suomen sadan parhaiten ansainneen joukkoon 4,47 miljoonan euron tuloillaan.

Nousu oli peräti 610 prosenttia edellisvuodesta.

Vallila Interiorin omistajasukuun kuuluvan ministerin tuloista valtaosa kertyi pääomapuolelta. Verotettavia ansiotuloja ministerin ja kansanedustajan töistä hänelle kertyi 206 000 euroa, mutta pääomatuloja lähes 4,3 miljoonaa.

Vuonna 2017 Bernerin verotettavat tulot ylsivät päälle 600 000 euroon, mutta sitä edellisenä vuonna tuloja oli Helsingin Sanomien verokoneen mukaan puolitoista miljoonaa.

Juha Sipilän (kesk) hallitus aloitti toukokuun lopussa 2015 ja erosi maaliskuussa 2019, mutta jatkoi toimitusministeristönä viime kesään asti. Keskustaa hallituksessa Sipilän tavoin edustaneen Bernerin ministeripesti loppui toukokuun lopussa, eli vuosi 2018 oli hänen viimeinen kokonainen ministerivuotensa.

Berner toimii Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtajana. Vallilan tuloskunto laski viime vuonna niin, että liikevoittoprosentti oli konsernin 31,8 miljoonan euron liikevaihdolla noin kaksi. Edellisvuonna liikevaihtoa syntyi kuutisen miljoonaa enemmän ja liikevoittoprosentti oli yli 4.

Berner valittiin tänä vuonna myös ruotsalaisen SEB-finanssikonsernin hallitukseen.

LUE MYÖS: