Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kehottaa Kokoomusnuorten blogissa nuoria nousemaan taisteluun ”eläkepopulismia” vastaan.

Sazonov nostaa esiin sekä viimeaikaiset uutiset Y-sukupolven eli 1980–1995 syntyneiden tuloromahduksesta että SDP:n ex-kansanedustajan, Senioriliikkeen puheenjohtajan Kimmo Kiljusen eläkehankkeesta.

LUE LISÄÄ: Tuloromahdus: 1980–1995 syntyneiden ”petos” totta Suomessakin – ”Suuret ikäluokat pelastivat nahkansa”

LUE LISÄÄ: Ilkeä kaksoisvaikutus iskee 1980–1995 syntyneisiin suomalaisiin: ”Kohtuutonta”

Senioriliikkeen kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi on kerännyt 85 337 allekirjoitusta ja siirtyy seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn. Nimien keruu aloitteeseen päättyi viime viikolla.

– On helppoa tehdä ehdotuksia, joista lasku lankeaa jollekin toiselle. Toteutuessaan aloite varmistaisi sen, että eläkevarat olisi syöty siinä vaiheessa kun Y-sukupolvi vihdoin pääsisi eläkkeelle, Sazonov kirjoittaa.

– Jokaisen meistä nuorista kannattaa toivoa, että Kiljusen aloite ei mene läpi eduskunnassa. Nykytila takaa sen, että tilanne on nuorten kannalta edes jollakin tavalla siedettävä. Nuoret joutuvat ilman muutoksiakin maksamaan selvästi korkeampia eläkemaksuja kuin edeltävät sukupolvet. Eläkeikämme tulee olemaan lähempänä 70:tä vuotta. Taitetusta indeksistä luopuminen joko nostaisi eläkemaksumme pilviin tai laskisi tulevat eläkkeemme epäinhimillisen matalaksi, hän jatkaa.

Sazonovin mielestä poliittisilla nuorisojärjestöillä olisi nyt ”suorastaan velvollisuus koota voimansa taistelussa kiljuslaista eläkepopulismia vastaan”.

– Tässä on kyse taistelusta sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Emme voi seurata sivusta, kun lautasiltamme syödään alati kiihtyvässä tahdissa, Sazonov kirjoittaa.