97-vuotiaan sotaveteraani Mauri Maunulan rouva Jenni Haukiolle laulamasta serenadista tuli Linnan juhlia sosiaalisessa mediassa seuraavien mukaan itsenäisyyspäivän ylittämätön kohokohta.

Maunula kysyi tasavallan presidentiltä kahvituokion alussa ”saanko lainata hetken puolisoanne”, ja lauloi Äänisen yö -balladin Jenni Haukiolle.

”Vuoden sykähdyttävin hetki juuri nyt”, Keskisuomalainen-konsernin ulkomainonnasta ja Seinäjoen Sanomien liiketoiminnasta vastaavana johtajana työskentelevä Tuomas Ylevä tviittasi.

Serenadia kuvailtiin myös muun muassa ”koko itsenäisyyspäivän arvokkaimmaksi hetkeksi”.

Myös jatkosodassa lääkintämiehenä toiminut 95-vuotias sotaveteraani Eino Takala sai Twitter-kommentoijat liikuttumaan kertomalla Ylen haastattelussa paitsi sotakokemuksistaan, myös vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi myymistään linnunpöntöistä.

”Mottoni oli sellainen, että kun miehiä kaatui, yritin antaa siteitä. Osa kaatui, mutta minun sektorillani ei jäänyt ketään vieraan vallan alle. Kaikki tuotiin kotiin”, Takala kertoi.

Hän sanoi myös, että samanlaista ketään ei jätetä -henkeä pitäisi korostaa nyky-Suomessakin. Hän kertoi itse tehneensä hiljattain linnunpönttöjä vanhasta aidasta jäljelle jääneistä laudoista ja myyneensä niitä vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

”Ajattelin, että ei polteta niitä. Menin tekemään pönttöjä, tyttöni myi niitä ja lahjoittivat rahat vähävaraisille.”

Sosiaalisessa mediassa Takalaa kuvaillaan ”oivaksi esimerkiksi” kaikille.

”Eino nikkaroi laudanpätkistä 140 linnunpönttöä ja auttoi vähävaraisia perheitä jo silloin teoillaan. Oiva esimerkki meille kaikille vapaaehtoistyön tekemiseksi”, OP:n yksikönpäällikkö Juha Peltonen tviittaa.

”Sydän sulaa Eino Takalan linnunpönttö tarinalle. Pikkuusen tarvis lisää tällääsiä”, Suomen Opiskelijakuntien liiton varapuheenjohtaja Maria Jokinen tviittasi.

Lue myös: Sauli Niinistö Ylelle: ”Jos tällainen jatkuu, niin kyllä siitä aikamoinen rähinä saadaan aikaiseksi”