Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk.) mukaan Euroopan parlamentin kreikkalainen varapuheenjohtaja Georgios Papastamkos pyörtyi parlamentin tämänpäiväisen äänestysmaratonin jälkeen.

Jäättenmäen mukaan paikalle piti kutsua lääkintähenkilökuntaa. Jäätteenmäen mielestä tapaus osoittaa, että parlamentin työoloissa on vakavia puutteita, ja istunnot venyvät liian pitkiksi.

- Meillä oli pitkä äänestysruljanssa. Hän pyysi pientä taukoa ja lähti pois istuntopaikaltaan ja pyörtyi, Jäätteenmäki kertoo Uudelle Suomelle.

Jäättenmäen mukaan syynä saattoi olla, että äänestys jatkui vielä kahden jälkeen iltapäivällä, ja moni oli syönyt edellisen kerran aamiaisella. Jäättenmäen mukaan äänestyksen olisi voinut aloittaa aikaisemmin aamulla. Twitterissä myös europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo toivovansa, että Papastamkos palaa terveenä.

Euroopan parlamentti äänesti tänään Euroopan neuvoston esityksestä EU:n budjetiksi vuosille 2014-2020. Parlamentti haluaa esitykseen muutoksia, kuten lisää joustavuutta ja mahdollisuuden tarkastella budjettia uudelleen kesken budjettikauden