Kansanedustaja Sanna Marin (sd.) ei ole käytettävissä Tampereen pormestariksi. Hän kertoo asiasta blogissaan ja Twitterissä.

–Pormestaripäätös ei ollut helppo, mutta olen valintani tehnyt, hän tviittaa.

Marin olisi ollut kaupungin äänikuningattarena 5781 äänellään suvereeni ehdokas tehtävään. Marin kirjoittaa blogissaan, että Tampere on hänelle rakas kaupunki, joka oikealla johtajuudella kehittyy vieläkin merkittävämmäksi kasvukeskukseksi Suomessa.

–Sosialidemokraattien nouseminen kaupungin suurimmaksi puolueeksi, oman puolueen tuki ja tamperelaisten ihmisten luottamus kuntavaaleissa ovat velvoittaneet minua pohtimaan vakavasti halukkuuttani kaupunkimme pormestarin tehtävään, hän kirjoittaa.

–Tehtävä on painava ja siinä on mahdollisuus vaikuttaa kaupunkimme tulevaisuuteen. Olen keskustellut asiasta lukuisten henkilöiden kanssa ja punninnut asian tarkasti niin kaupungin näkökulmasta kuin oman elämäni ja tulevaisuuteni kannalta.

Marinin jälkeen vahvoilla tehtävään on SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly, joka oli SDP:n kakkonen Marinin jälkeen ja keräsi neljänneksi eniten ääniä Tampereella. Lyly kommentoi Marinin päätöstä tuoreeltaa Uudelle Suomelle. Lue tarkemmin: Lauri Lyly yllättyi Sanna Marinin ilmoituksesta: ”Ai nyt tuli?”.

Marin sanoo, että vaikka pormestarin tehtävä olisi suuri kunnia, hän ei ole valmis jättämään valtakunnan politiikkaa.

–Kansanedustajan työ ja SDP:n ensimmäisen varapuheenjohtajan asema ovat molemmat tehtäviä, joihin olen saanut luottamuksen isolta joukolta ihmisiä. Suhtaudun tähän luottamukseen nöyrästi ja jatkan työtä kaupungin ja tamperelaisten ihmisten eteen kaupunginvaltuutettuna. Kotini on Tampereella, mutta sydän Tampereen lisäksi myös Sosialidemokraattisessa liikkeessä ja sen uudistamisessa.

Marinin mukaan SDP:n on otettava suunta, joka puhuttelee entistä enemmän myös liikkuvia äänestäjiä ja uuden sukupolven edustajia.

–Sosialidemokraattien on vallattava isot kaupungit takaisin kuten Tampereella nyt teimme. Tätä työtä haluan johtaa rakentavana muutosvoimana puoluejohdossa.

–Valintaani helpottaa tieto siitä, että Tampere saa varmasti hyvän sosialidemokraattisen pormestarin tulevalle valtuustokaudelle.