Kamppaako Paula Risikko kokoomuksen puheenjohtajakisassa sen ehdokkaan, jonka kanssa on itse eniten samaa mieltä? Tätä kysyy Rovaniemen varavaltuutettu Miikka Keränen (virh.) Puheenvuoron blogissaan.

Hän kuvailee Risikkoa puheenjohtaja- ja pääministerikisan haastajaksi, koska Jan Vapaavuoren ja Alexander Stubbin ehdokkuudet olivat etukäteen selkeämpiä ja koko kansalle tutumpia.

-Risikko saattaa olla molemmille ehdokkaille äänivaras. Toisaalta hän vienee Vapaavuoren ääniä enemmän oikeistolaisilta ja konservatiivisilta kokoomuslaisilta puoluekokousedustajilta. Toisaalta taas monet naiset olisivat varmaan valinneet Stubbin, jos ehdolla ei olisi naisehdokasta. Iän ja kokemuksen puolesta Risikko voi vedota Vapaavuoren kannattajiin. Vaalivoittoa eduskuntavaaleissa 2015 haavelevat ja puolueen julkisivusta huolehtivat Stubbin kannattajat saattavatkin nyt kääntää katseensa Risikkoon, Keränen pohtii.

Hän ennakoi muutoksia myös istuvaan hallitukseen, kun kokoomuksen puheenjohtaja ja samalla pääministeri vaihtuu ja myös valtiovarainministeri saattaa vaihtua. SDP valitsee puheenjohtajansa ensi perjantaina. Jutta Urpilainen on jo etukäteen ilmoittanut, että uusi puheenjohtaja on myös valtiovarainministeri. Urpilaisen ainoa haastaja puheenjohtajavaalissa on ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

Lue täältä, miten kokoomuksen yhden suurimman piirin, Varsinais-Suomen, edustajat kommentoivat puheenjohtajavaalia Uudelle Suomelle Paula Risikon ilmoitettua aikeistaan.

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan kesäkuun puolivälissä.