Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on jättänyt oikeuskanslerinvirastoon selvityksen osallistumisestaan abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkalla Kanadassa.

Oikeuskanslerinviraston esittelijäneuvos Johanna Koivisto vahvistaa Uudelle Suomelle, että Soini jätti selvityksensä tänään. Koiviston mukaan asiasta on saapunut yhteensä kuusi kantelua yksittäisiltä kansalaisilta eri puolelta Suomea.

–Niissä kaikissa se sama ydinkysymys siitä, että voiko ulkoministeri virkamatkallaan osallistua tämänkaltaiseen tilaisuuteen vaiko ei, Koivisto selventää Uudelle Suomelle.

Koiviston mukaan asiaa arvioidaan nyt oikeuskanslerinvirastossa ja ratkaisu saadaan syksyn aikana.

Soini osallistui toukokuussa virkamatkallaan abortinvastaiseen tilaisuuteen, mistä nousi tuolloin kohu. Soini on vedonnut julkisuudessa uskonnon- ja mielipiteenvapauteen sekä siihen, että hän osallistui tilaisuuteen vapaa-ajallaan.

Koiviston mukaan Soinin selvitykseen ei ole ehditty vielä tarkasti perehtyä, eikä hän halua vielä kommentoida sen sisältöä sen tarkemmin.

Soinin aborttikannasta on kohistu myös viime päivinä hänen kiiteltyään aborttioikeuden kaatumista Argentiinassa. Lue tarkemmin: Timo Soinin asemaan halutaan puuttua eduskunnassa: ”Ulkoministerin luottamus mitattava”

Soini kommentoi kohua lyhyesti.

–Sanon vain tämän ja lyhyesti. Olen tänään vastannut lyhyesti oikeuskanslerille ja hänen selvityspyyntöönsä koskien matkaani Kanadaan. Nyt odotetaan oikeuskanslerin vastausta kaikessa rauhassa ja sitten palataan tähän asiaan, hän sanoi toimittajille tänään.

–Kantani elämän pyhyyteen on ollut sama jo 30 vuotta, eikä se muutu.

Lue lisää aiheesta:

Juha Sipilän Soini-kommentti tyrmistyttää - ”Olisi tapa pakottaa kantamaan edes jotain vastuuta”

Jussi Halla-aho tuomitsee Timo Soinin aborttipuheet: ”Keskiaikaista”

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Hjallis Harkimo Soini-kohusta SS-blogissa: ”Väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin”

Varapuhemies: ”Saako ulkoministeri Soini kulkea puhumassa maailmalla mitä huvittaa?”