Helsingin pörssin ainoa monialayhtiö Aspo antoi tänään positiivisen tulosvaroituksen. Poikkeuksellista yhtiön viestissä oli se, että sen tulos on parantunut voimakkaasti Venäjän ja Ukrainan tilanteesta huolimatta. Aspon viesti on siis täysin päinvastainen kuin muiden Helsingin pörssin niin sanottujen Venäjä-yhtiöiden.

Aspon tiedote sai myös analyytikot ymmälleen. Viimeksi eilen Lemminkäinen varoitti Venäjän ja Ukrainan kriisin näkyvän luvuissaan. Nokian Renkaat antoi viime viikolla ensimmäisen virallisen negatiivisen tulosvaroituksen Venäjän vuoksi.

-Aspon ja Nokian Renkaiden täysin päinvastaisen Venäjä-viestien jälkeen tulee Venäjä-yhtiöiden tuloskausi olemaan entistä mielenkiintoisempi. Aspon ennakkotiedot poistavat pahimpia huolia liittyen Venäjään ja sen näkymiin, Inderesin analyytikot kommentoivat Twitterissä.

Aspon yksiköistö Leipurin liiketoiminta kasvoi tammi-maaliskuussa Venäjän, Ukrainan ja muun IVY:n markkinoilla euroissa mitattuna merkittävästi ja yhtiölle tärkeissä leipomoraaka-aineissa liikevoittoprosentti säilyi yli 5 prosentin tasolla.

Aspon Telkossa Venäjän taloudellisen tilanteen heikentyminen heijastui tuotteiden kysyntää heikentävästi. Tästä huolimatta Telkon ruplamääräinen liikevaihto oli suurempi kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.

-Ukrainan ja Venäjän poliittisella kriisillä on ollut Telkon liiketoiminnan volyymia laskeva vaikutus Ukrainassa, mutta liiketoiminnan suhteellinen kannattavuus on Ukrainassa parantunut edellisestä vuosineljänneksestä ja Venäjällä se on säilynyt hyvällä tasolla, Aspo toteaa pörssitiedotteessaan.

Koko Aspon liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 3,8 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 0,9 miljoonasta.

Aspon osake nousi Helsingin pörssissä tänään yli 7 prosenttia.