Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt kirjallisen kysymyksen aikuisten turvapaikanhakijoiden opetuksesta peruskouluissa. Taustalla on mediatieto siitä, että puukottaja opiskeli peruskoulussa.

Iltalehti kertoi pari viikkoa sitten, että teosta epäilty marokkolaismies kävi perusopetukseen valmistavaa opetusta turkulaisen peruskoulun tiloissa.

Tavio paheksuu, että vuonna 1994 syntynyt marokkolaismies laitettiin perusopetukseen valmistavaan opetukseen turkulaiseen peruskouluun. Tavion mielestä valtion pitää varmistaa, että taustoiltaan tuntemattomat ja Suomessa opetukseen osallistuvat aikuiset eivät käy kouluaan samoissa tiloissa oppivelvollisuusikäisten kanssa.

Tavion mukaan aikuisten turvapaikanhakijoiden ja muiden taustoiltaan tuntemattomien aikuisten koulutus pitää koululaisten turvallisuuden vuoksi järjestää ehdottomasti muissa tiloissa kuin peruskouluissa.

– On järkyttävää, että henkilöllisyytensä valehdellut ulkomaalainen aikuinen mies on päästetty samaan koulurakennukseen lasten kanssa, Tavio sanoo tiedotteessa.

Tavio kysyy kirjallisessa kymyksessään, ”mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että taustoiltaan tuntemattomat, Suomessa opetukseen osallistuvat aikuiset eivät opiskele, ruokaile tai vietä välitunteja samassa tilassa suomalaisten koululaisten kanssa”.

Lue myös:

Turun puukotukset: Poliisi vapautti kolmannenkin miehen – vangittuna enää pääepäilty

Ruotsalaislehdet: ”Vaarallista” 23-vuotiasta jahdataan Turun iskuun liittyen – Ruotsin poliisi varuillaan

Törkeäkään rikos ei estä turvapaikkaa Suomessa – Migri vastasi Turun iskun herättämiin kysymyksiin

Turun puukkoisku: Enää pääepäilty ja yksi osallinen vangittuna

Touko Aallolle kritiikkiä: ”Miten tavallinen kansalainen voi tietää, jos viranomaisillekin valehdellaan sujuvasti?”