Hallituskriisi nousi puheenaiheeksi myös tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla eli Linnan juhlissa.

Vieraista muun muassa kd:n kansanedustaja Päivi Räsänen kuvaili tilannetta vaikeaksi.

”En ota nyt kantaa sosiaalidemokraattien sisäisiin pääministerivalintoihin. Ajattelen, että se toivomani pääministeri tulisi seuraavien vaalien jälkeen, toivottavasti joku kristillisdemokraatti”, hän sanoi ILTV:lle.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan näyttää siltä, että Suomessa on jatkuvasti poliittinen kriisi käynnissä.

”Luulen että tämä poliittinen tilanne aiheuttaa aika paljon keskustelua siitä, että onko tämä pysyvää että on jatkuvasti jonkinlainen poliittinen kriisi käynnissä”, hän sanoi Ilta-Sanomille ja Helsingin Sanomille.

Taloustieteilijä Sixten Korkmanin mukaan Suomen poliittinen järjestelmä on terve verrattuna moniin maihin, joissa poliitikot saavat valehdella.

Hän vertasi HSTV:n haastattelussa Antti Rinteen eroa Yhdysvaltoihin, jossa presidentti ”valehtelee joka päivä aika runsaasti, eikä kukaan näytä välittävän sen kummemmin”.

”Onhan se vähän erikoista, että jos epäillään että puhuu muunneltua totuutta, saa lähteä pois. Voi sanoa, että [pääministerin ero] on ankara seuraus, mutta kyllä pidän suomalaista politiikkaa paljon terveempänä. Vaaditaan sitä, että noudatetaan sovittuja pelisääntöjä”, Korkman kommentoi Suomen tilannetta.

Lue myös: