Helsingin romanikiista on kärjistynyt sosiaalivirastoon kohdistuneeksi maali-iskuksi. Nimettämät aktivistit ilmoittivat torstaiaamuna sotkeneensa viraston ovet maalipommein yön aikana.

Aktivistit kertovat turhautuneensa sosiaaliviraston asiantuntijan Jarmo Räihän ja Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen toimiin romanikerjäläisiä majoittavan sosiaalikeskus Sataman suhteen. Helsinki ilmoitti eilen häätävänsä romanit Satamasta ja majoittavansa nämä tilapäisesti asunnottomien palvelukeskukseen, jonka asukkaat puolestaan sijoitetaan muualle.

–Räihä ja Pajunen menivät romanikysymyksessä liian pitkälle asettelemalla vastakkain asunnottomat ja romanit, aktivistit sanovat.

–30 asunnottoman ihmisen ajaminen ulos pakkaseen lämpimästä toimistosta käsin on julma ja epäinhimillinen ”ratkaisu romanikysymykseen”. --- Olemme jo väsyneet virkamiesten tyhjiin lupauksiin ja toimimattomiin ”ratkaisuihin”, emmekä aio hyväksyä asioiden enää jatkuvan näin.

Jarmo Räihä kertoo Vartti-sivustolla viraston ilmoittaneen ilkivallasta poliisille.

Aktivistit vannovat jatkavansa toimiaan niin kauan kuin "kaupungin repressio romaneita ja muita hädänalaisia kohtaan jatkuu".

–Jussi Pajunen on itse tervetullut asumaan karaavaanissa ilman vettä ja sähköä, aktivistit toivottavat.

Romanit eivät loppujen lopuksi poistuneet Sataman majoitustiloista keskiviikkona, vaan palasivat asunnottomien keskuksessa käytyään takaisin.