Suomella on kolme vaihtoehtoa toimia Syyrian al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten suhteen, kertoo Rojavan alueen epävirallisen itsehallinnon ”ulkoministeri” Abdulkarim Omar Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa suurinta aluetta Koillis-Syyriasta hallitsevalla epävirallisella hallinnolla ei ole vielä sopimusta Suomen kanssa leiriläisten kotiuttamisesta. LUE LISÄÄ:

”Olemme olleet yhteydessä Suomen viranomaisiin ja käymme dialogia. Mutta tähän mennessä ei ole tuloksia”, Omar sanoo Helsingin Sanomille Koillis-Syyriassa.

Hänen mukaansa Suomen vaihtoehdot ovat nyt joko kotiuttaa leirillä olevat orvot, kotiuttaa harkinnanvaraisesti vakavasti sairaita lapsia tai kotiuttaa kaikki 11 aikuista suomalaista naista ja heidän hoivissaan olevat yli 30 lasta.

Lisäksi lapsia voidaan kotiuttaa leiriltä, jos näiden äiti antaa siihen kirjallisen luvan.

Leirillä tiedetään olevan kaksi nuorta orpolasta. Helsingin Sanomien mukaan leirillä on lisäksi ainakin kaksi lasta, jotka ovat samantyyppisessä tilanteessa.

Omarin mukaan jokainen tapaus harkitaan yksilöllisesti ja leiriltä on kotiutettu myös esimerkiksi yksittäisiä kriittisessä tilassa olleita naisia.

LUE SEURAAVAKSI: