Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta vastaan on nostettu syyte työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajavalinnassa, kertoo Sisä-Suomen syyttäjänvirasto. Syyttäjän mukaan myös Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta epäillään työsyrjinnästä.

Jutussa on kyse siitä, esiintyikö Aamulehden päätoimittajan valinnassa syrjintää perhesyiden perusteella vuonna 2017. Nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana työskentelevä Päivi Anttikoski sanoi julkisuudessa, että hänen nousunsa Aamulehden päätoimittajaksi tyssäsi äitiyteen. Alma Media ja toimitusjohtaja Telanne kiistivät syytökset heti kesällä 2018.

”[Alma Median] hallitus luottaa siihen, että rekrytointiprosessissa on toimittu asiallisesti eikä prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää. Syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa. Hallitus seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa tarvittaessa uudelleen, kun lopputulos on tiedossa,” Alma Median hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila toteaa yhtiön tiedotteessa.

Uusi Suomi on osa samaa Alma Media -konsernia kuin Aamulehti.