Vihreä vantaalaispoliitikko Eva Tawasoli kertoo Puheenvuoro-blogissaan kahdesta aloitteesta, jotka hän ja joukko muita vihreitä on tehnyt vihreiden puoluekokoukselle.

Toinen aloitteista koskee Veikkauksen rahapeliautomaattien sijoittelua, toinen taas Veikkaus-varojen jakamista.

”Kaikki rahapeliautomaatit tulee siirtää erillisiin pelaamosaleihin tai kasinoihin. Rahapeliautomaattien sijoittaminen näiden tilojen ulkopuolelle esimerkiksi kauppoihin, kioskeihin tai ravintoloihin tulee kieltää”, esitetään puoluekokoukselle aloitteessa, jonka allekirjoittajina ovat muun muassa Tawasoli sekä Liedon vihreiden Ville Savonlahti.

”Valtion rahapeliyhtiö Veikkauksen kaikki tuotot tulee maksaa suoraan valtion budjettiin ilman korvamerkintää sen edunsaajille”, esitetään toisessa aloitteessa, jossa ovat niin ikään allekirjoittajina muun muassa Tawasoli ja Savonlahti.

”Vaikka suomalaiselle uhkapelimonopolille onkin perusteita, nykyisen laajuista kolikkopelikonesijoittelua ei voi hyvällä tahdollakaan perustella pelihaittojen vähentämisellä. Päinvastoin näyttö on murskaavaa sen puolesta, että peliautomaattiverkoston laajuus ja pelikoneiden saatavuus arkielämässä lisää pelaamista ja pelaamisen haittoja”, Tawasoli kirjoittaa blogissaan.

”Olisi upeaa, jos vihreiden puoluekokous hyväksyisi nämä aloitteet viralliseksi kannaksemme syyskuussa”, toivoo Savonlahti Twitterissä.

Vihreiden puoluekokous järjestetään syyskuussa. Puoluehallitus laatii aloitteisiin lausunnot, joissa linjataan, kannattaako puoluehallitus aloitteen esityksiä. Puoluehallitus tekee myös esityksen siitä, mitä esitetään puoluekokouksen päätökseksi aloitteen osalta. Puoluekokouksen linjaukset ovat vihreiden virallisia linjoja. Lausuntoja ja esityksiä ei ole vielä julkaistu, joten puoluehallituksen linja rahapeliuudistuksia vaativiin aloitteisiin ei vielä ole tiedossa.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on aiemmin sanonut olevansa valmis harkitsemaan pelikoneiden siirtämistä erillisiin tiloihin.

LUE MYÖS: