Mobiilimaksaminen onnistuu niin sanotun älytekstiviestin avulla kaikilla matkapuhelimilla ja operaattoreilla Luottokunnan, BookITin ja Microsoftin kehittämän eMobile-järjestelmän myötä.

Älytekstiviestissä järjestelmä toimii täysin verkosta käsin eikä erillisiä tunnisteita tai mobiilikukkaroita puhelimiin tarvita, yhtiöt kertovat. Maksutavaksi kuluttaja voi valita minkä tahansa palveluun rekisteröimänsä maksukortin. Tunnistus tehdään pilvipalveluna, jossa kaikille tapahtumille luodaan omat "sormenjäljet".

Palvelu näkyy loppukäyttäjälle tavallisena tekstiviestinä, jonka palveluntarjoaja lähettää asiakkaalle. Tunnistautumista ja maksamista varten viestiin vastataan esimerkiksi yhdellä kirjaimella.

- Kyseessä ei ole tavallinen helposti väärennettävä tekstiviesti, vaan tunnistautuminen on hyvin turvallista. Maksutapahtuma pysyy koko ajan Luottokunnan järjestelmässä eli Luottokunta vastaa tietoturvasta, sanoo Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen.

Mobiilimaksu soveltuu Luottokunnan mukaan toistuviin, rutiiniluontoisiin maksuihin, kuten matkalippuihin, lehtitilauksiin, elokuvalippuihin, parkkimaksuihin sekä automaatti- ja internet-ostoksiin. Esimerkiksi Finnairin asiakkaat voivat tulevaisuudessa maksaa älytekstiviestillä esimerkiksi palveluita lentokentällä.