Professorina ja journalistina työskentelevä Alan Levinovitz kertoo Vox-lehdessä julkaisemassaan kirjoituksessa elämästään ilman kännykkää. Levinovitz kertoo, että aluksi häneltä kysyttiin, miksei hän halua puhelinta. Nykyisin häneltä kuitenkin kysytään, miten hän oikein elää ilman sitä.

Levinovitz korostaa, ettei puhelittomuus ole hänelle mikään sädekehä tai hyvän ihmisen mittari. Hänelle matkapuhelin on vastaava laite kuin pelikonsoli: sen omistamisesta voi olla hyötyä, mutta myös haittaa. Vaikka Levinovitzilla ei ole kännykkää, hän käyttää tietokonetta, Twitteriä ja iPodia. Töissä hän käyttää lankapuhelinta ja Skypeä.

– Keskivertoihmiselle kuten minä puhelin on kaukana välttämättömyydestä, jopa sellaisissa tapauksissa, jotka näyttäisivät vaativan puhelinta, Levinovitz kirjoittaa.

Hän kertoo esimerkiksi eksyvänsä harvoin, koska katsoo reittiohjeet ennen lähtöään ja opettelee reitin tai kirjoittaa ohjeet ylös. Kolmevuotiaan lapsensa hän hakee ajallaan koulusta.

Hän myös ihmettelee väitettä, että matkapuhelin tuo turvallisuutta.

– Jos turvallisuus todella on huoli, miksi lähes puolet kaikista amerikkalaisista tekstailee ajaessaan autoa? hän kysyy.

Tapaamiset hän kertoo sopivansa ajoissa. Joskus toista osapuolta voi toki joutua hetken aikaa odottamaan.

Levinovitz on sitä mieltä, että ihmiset ylipäätään tuntuvat olevan liian kiinni älypuhelimissaan. Hän kokee, että matkapuhelinten tarpeellisuus on pelkkää harhaa.

– Miten elän ilman puhelinta? Kysymys on uskoakseni seurausta vääristä uskomuksista: että elämä ilman puhelinta on kätevämpää, täydempää, helpompaa, parempaa, hän kirjoittaa.

LUE MYÖS: Älypuhelimesta kieltäytyvä Osma, 27: ”Ihmiset ulkoistavat aivotoimintansa”

LUE MYÖS: Osa ihmisistä hylkää älypuhelimen – ”Valtava helpotuksen tunne”