Saksan liittokansleri Angela Merkel ei aio osallistua Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin suunnittelemaan G7-johtajien henkilökohtaiseen tapaamiseen kesäkuun lopulla.

”Liittokansleri kiittää presidentti Trumpia kutsusta, mutta ottaen huomioon pandemiatilanteen, hän ei aio osallistua henkilökohtaisesti”, Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Seibert kertoo Politicolle.

Merkel on ainakin toistaiseksi ainoa valtiojohtaja, joka on torjunut Trumpin kutsun. Politicon haastattelemien virkamieslähteiden mukaan saksalaiset uskovat Trumpin pyrkivän hyödyntämään G7-tapaamistaan presidenttikampanjassaan.

Politico muistuttaa myös maiden kireistä väleistä, joita hiertävät muun muassa Nato ja Nord Stream -maakaasuputki. Uusimpana asiana Saksassa on nostettu esiin se, että Trump ilmoitti myöhään perjantaina, että Yhdysvallat jättää Maailman terveysjärjestön WHO:n.

”Tämä takaisku on pettymys. EU:n on otettava johtava rooli ja sitouduttuva järjestöön enemmän rahallisesti”, Saksan terveysminsteri Jens Spahn tviittasi lauantaina.

Lue lisää: