Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi tiedotustilaisuudessa luopuvansa Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n puheenjohtajuudesta.

”Minun on aika kertoa, että en ole ehdolla CDU:n puheenjohtajaksi joulukuussa. Tämä neljäs kauteni on viimeinen kanslerina. Seuraavissa vaaleissa en enää ole ehdolla kansleriksi enkä liittopäiväedustajaksi, en myöskään muihin poliittisiin virkoihin”, Merkel sanoi.

Merkel on kuitenkin valmis jatkamaan kanslerina kauden loppuun asti, vaikka on aiemmin sanonut, että kanslerin ja puolueen puheenjohtajan tulee olla sama henkilö."Vaalitulos oli katkera pettymys", Merkel kommentoi eilisiä Hessenin maapäivävaaleja ja totesi, että liittovaltiotason politiikka vaikutti tulokseen.

Lue lisää: Saksalaislehdet: Merkeliltä dramaattinen ilmoitus – ei hae jatkoa

Liittokanslerin kausien määrää ei ole Saksassa rajoitettu. Merkel on ollut 18 vuotta puolueenssa puheenjohtaja ja 13 vuotta liittokansleri.

”Olen aina toivonut voivani hoitaa poliittiset tehtäväni kunnialla ja myös päättää ne kunnialla”, Merkel sanoi tiedotustilaisuudessa.

Merkel on kuitenkin valmis jatkamaan kanslerina kuluvan vaalikauden loppuun asti, vaikka on aiemmin sanonut, että kanslerin ja puolueen puheenjohtajan tulee olla sama henkilö. Liittokansleri oli kertonut päätöksestään hallituskumppanipuolueisensa puheenjohtajille hieman ennen tiedon julkistamista.

”Vaalitulos oli katkera pettymys”, Merkel kommentoi sunnuntaisia Hessenin maapäivävaaleja ja totesi, että liittovaltiotason politiikka vaikutti tulokseen. LUE LISÄÄ VAALITULOKSESTA: Jo toinen rökäletappio putkeen – Angela Merkelin lähtölaskenta kiihtyy