Kauppalehti julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

Kauppalehti kertoo, että Berner ei kertonut eduskunnalle sidonnaisuuksistaan kiinteistöbisnekseen ministerikautensa alussa. LUE LISÄÄ: KL: Anne Bernerin perheen yhtiö kävi aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä

Berner kommentoi uutista Kauppalehden verkkosivuilla julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

”Kauppalehden kirjoitus lehdessä 17.7.2019 antaa ymmärtää minun tulleen politiikkaan hakemaan henkilökohtaista etua tai etua perheyrityksellemme. Näin ei ole. Siihen ei ole minulla eikä yhtiöllä ollut tarvetta”, Berner kirjoittaa.

Bernerin mukaan YIT ja Tuusulan kunta ovat tehneet yhteistyötä maa-alueen kehittämiseksi vuosia ennen hänen ministerikauttaan.

Entinen ministeri kertoo mielipidekirjoituksessaan olevansa järkyttynyt.

”Mitä tulee viittauksiin siitä, että olisin omassa asiassani kehittänyt rahoitusmallia ratahankkeisiin tai keventänyt asuinkiinteistöksi muuttamisen lainsäädäntöä oma etu mielessä, olen järkyttynyt.”

LUE MYÖS: Näkökulma: Anne Berner astui samaan miinaan

”Molemmissa esityksissä on ollut laaja asiantuntija- ja virkavalmistelu taustalla. Mahdollinen hyöty on kaukaa haettua. Vallilan Interiorin logistiikkakäytössä oleva tontti sijaitsee lentomelualueella, eikä tontille voi asuntoja rakentaa”, hän jatkaa.

”Missään vaiheessa toimiessani ministerinä en ole toiminut vastoin vannomaani valaa”, Berner päättää kirjoituksensa.

LUE MYÖS:

”Tämän lopputuloksen kanssa pystyn elämään” – Anne Berner perustelee radikaaleja esityksiään Talouselämälle