Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) päätös jättää politiikka ja siirtyä ruotsalaispankki SEB:n hallituksen herättää keskustelua.

”Anne Berner on konsulttipoliitikko. Berner käy kääntymässä politiikassa. Muut saavat siivota hänen jälkensä”, kommentoi oppositiopuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki sosiaalisessa mediassa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Tapaus Anne Berner – Nyt kävi nolosti Sipilän hallitukselle

”Kovasti poliittiseen päätöksentekoon huudetaan ihmisiä yrityselämästä. Nyt on kokeiltu Sipilää ja Berneriä. Ehkä kuitenkin yritysjohtajien sijaan kaivataan ihmisiä, joiden intohimo on ihan tavallisten ihmisten tavallisesta elämästä huolehtiminen?” Arhinmäki jatkaa.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kommentoi asiaa tuoreeltaan Ylen Ykkösaamussa. Esille nousi kysymys siitä, tuleeko hallitukseen vielä ministerinvaihdos aivan kauden lopussa. SEB:n vuosikokous, jossa Berneriä pankin hallitukseen esitetään, järjestetään 26. maaliskuuta Tukholmassa.

”Kyllähän Anne Berner on todennut jo aiemmissakin vaiheissa, ettei ehdokkuus seuraavissa vaaleissa ole ainakaan mikään itsestäänselvyys. Varmasti nyt pääministeri [Juha] Sipilä (kesk) harkitsee, miten tästä edetään. Tietysti kohteliasta hallituskumppanina toivottaa Anne Bernerille kaikkea hyvää tulevaisuuteen”, Grahn-Laasonen sanoi.

LUE MYÖS: Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

Grahn-Laasonen ei osaa sanoa, kuka Bernerin päätöksestä tiesi etukäteen. Itse opetusministeri kuuli asiasta tiedotusvälineistä.

Bernerin lähtökohta on ollut, että hän on politiikassa vain yhden kauden ajan. Vuonna 2017 hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei tämä lähtökohta ole muuttunut.

Oli aikanaan iso yllätys , että ensimmäisen kauden kansanedustaja ja politiikassa kokematon Anne Berner nostettiin Juha Sipilän hallitukseen liikenne- ja viestintäministeriksi. Valinta myös herätti jupinaa.

LUE MYÖS: Anne Berner: ”En pyri eduskuntaan” – siirtyy SEB-pankkiin