Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ilmoitti tiistai-iltapäivänä asettuvansa ehdolle keskustan puheenjohtajaksi. Kaikkonen on ensimmäinen, joka on asettunut kisaan ehdolle.

Kaikkonen kertoi tiedotustilaisuudessaan, ettei halua ottaa vielä kantaa siihen, ottaisiko hän valtiovarainministerin salkun haltuunsa, jos päätyisi puheenjohtajaksi.

LUE MYÖS: Nyt tuli Antti Kaikkosen ilmoitus: Haluaa keskustan puheenjohtajaksi

Hän piti ajatusta kuitenkin luontevana.

”Se on kyllä pohtimisen arvioinen asia. Valtiovarainministerin salkku on painava ja kuka tahansa puheenjohtajaksi päätyykin, täytyy varmasti miettiä, olisiko järkevintä ja luontevinta salkkua kantaa”, Kaikkonen kertoo.

Kaikkonen totesi myös, ettei hänen saamansa tuomio vaalirahasotkuista Nuorisosäätiössä vaikuttaisi hänen puheenjohtajuuteen tai ministeripestiinsä.

”Kyse yli kymmenen vuoden aikaisista tapahtumista. Ne ovat omalta osaltani jo käsitelty ja synnit soviteltu. Olen ottanut jo opikseni. Valtakunnan oikeuskanslerikin on tämän asian vielä käsitellyt ja todennut, ettei asia ole este”.

LUE MYÖS: Hirveä viime hetken härdelli Antti Kaikkosesta – Oikeuskansleri: Minulta on kysytty ministerin kelpoisuudesta

Kaikkonen kantaa tällä hetkellä puolustusministerin salkkua. Jos Kaikkonen siitä luopuu, on sen arveltu ottavan haltuunsa Mikko Savola (kesk).

Valtiovarainministerinä toimii tällä hetkellä Mika Lintilä (kesk). Keskusta ennakoi jo ministerivalinnoista kertoessaan, että ministerinimiin voi tulla muutoksia puheenjohtajavaihdoksen myötä.

LUE MYÖS: Antti Kaikkonen selittää puolustusministerin salkkuaan Ylellä – ”Parempi näin”