Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vastaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) syytökseen siitä, että keskustan eduskuntaryhmä olisi kaatanut perhevapaauudistuksen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ilmoitti aiemmin tänään laittaneensa perhevapaauudistuksen jäihin. Saarikko kertoi, että uudistusta ei pystytä toteuttamaan ja annetut reunaehdot olivat liian tiukat. Viime syksyn budjettiriihessä keskusta, kokoomus ja siniset sopivat, että uudistuksen pitää olla kustannusneutraali, eli se ei saisi lisätä valtion menoja.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vaati tämän jälkeen, että trio eli hallituspuolueiden puheenjohtajat käsittelevät vielä perhevapaauudistuksen. STT:lle antamassaan lausunnossa hän syytti keskustan eduskuntaryhmää uudistuksen kaatamisesta.

Kaikkonen ei niele syytöstä.

–Keskustan eduskuntaryhmä ei perhevapaauudistusta kaatanut. Aiheesta on käyty kyllä kriittistäkin keskustelua. Keskusta halusi perheille nykyistä parempaa perhevapaajärjestelmää. Kun se ei nyt ollut mahdollista, parempi olla tekemättä huonoa uudistusta. Kunnon uudistus myöhemmin, Kaikkonen twiittasi.

Hallitus näyttää ajautuneen pahaan kiistaan asiasta. Myös Petteri Orpo ärähti Twitterissä, ettei ”näin tärkeää asiaa noin vain voi kaataa”.