Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoo, että sosialidemokraattien toimenpiteillä päästään talousennusteita parempaan kasvuun ja työllisyyteen. Hän viittaa erityisesti valtiovarainministeriön torstaina julkistamaan ennusteeseen, jonka mukaan Suomen talouden kasvuvauhti hidastuu ensi ja seuraavana vuonna.

Ministeriön mukaan Suomen talous puskee eteenpäin korkeasuhdanteen jälkilämmöllä ja ennustettuun kasvunäkymään liittyy suuria riskejä.

Lue lisää: VM: Suomi puskee nyt jälkilämmöllä – Näkymiin liittyy suuria riskejä

”Meillä on tulevaisuudesta hyvin samanlainen kuva, kuin mitä valtiovarainminsteriön ennusteessa on ja sen pohjalta olemme rakentaneet oman vaaliohjelmamme. Uskon, että kun tehdään näitä toimenpiteitä, mitä sdp esittää, taloustilanne tulee paranemaan”, Rinne sanoi Ylen Politiikkaradiossa perjantaina.

”Täysin vastuuton linja on jättää tekemättä investointeja tulevaisuuteen. Pystytään tekemään toimenpiteitä, joilla ihan itse pystytään vaikuttamaan siihen, miten talous kasvaa”, hän jatkoi.

Toimittaja Tapio Pajunen kysyi Rinteeltä erikseen, lupaako tämä olla välittämättä valtiovarainministeriön ennusteesta siinä vaiheessa, jos on rakentamassa seuraavaa hallitusta.

”Kyllä kaikkien pitää ottaa valtiovarainministeriön ennuste huomioon, mutta sitä minä en ole valmis tekemään, että se ennuste johtaa siihen, että ei uskalleta tehdä niitä investointeja, jotka on välttämättömiä tehdä tulevaisuuden kannalta”, Rinne vastasi.

Lue myös: Hämmästys Antti Rinteen linjasta leviää – Kiistää yhteisöverokantansa SK:n haastattelussa

Arvostettu talouslehti Financial Times (FT) varoitti keskiviikkona Suomen ikärakenteesta ja siitä, ettei tilanteen vaatimia uudistuksia ole onnistuttu viemään läpi.

”Suomessa tikittävä aikapommi on varoitus koko Euroopalle”, lehti kirjoitti.

Lue tarkemmin: Laatulehdeltä karu analyysi: ”Suomessa tikittävä aikapommi on varoitus koko Euroopalle”