Pääministeri Antti Rinne (sd) ottaa kantaa valtionyhtiö Postin tilanteeseen Facebook-päivityksessään.

Julkista keskustelua on herättänyt Postin toimitusjohtajan kova palkka samaan aikaan, kun Postin työntekijöitä ollaan siirtämässä ”halvemman” työehtosopimuksen piiriin. LUE LISÄÄ: Postin pääjohtaja tienaa 82100 €/kk – Kysyimme, voisiko hän laskea talkoohengessä omaa palkkaansa

”Johtajien palkkakehitys Postissa on ollut viime vuosina järkyttävää. Etenkin kun otetaan huomioon, että työpaikkoja on vähennetty jatkuvasti ja työntekijöiden palkkoja on kaavailtu pienennettävän 30 prosentilla”, Rinne kirjoittaa.

Julkisuudessa on ollut esillä, että Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen ansiot ovat nousseet kuutena vuotena peräkkäin. Malinen tienasi viime vuonna yhteensä 987 764 euroa. Malisen vuosittainen kiinteä kokonaispalkka oli viime vuonna 610 924 euroa. Lisäksi hän sai viime vuonna bonusta vajaat 83 000 euroa sekä kannustimia vajaat 300 000 euroa.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd linjasi tänään, että kritiikki Postin johdon palkitsemisesta on perusteltua. ”Olen edellyttänyt, että Postin hallitus tekee syyskuun aikana uuden linjauksen, minkälaisia palkkioita Postin johdolla tulevaisuudessa tulee olemaan”, Paatero sanoi infossaan tiistaina. LUE LISÄÄ: Ministeri jyrähti Postille: Uusi linja johdon palkkioihin – Työehtosopimusten muutokseen ”aikalisä”

Rinne sanoo olevansa tyytyväinen Paateron tämänpäiväisiin linjauksiin.

LUE MYÖS: Antti Rinne Ylellä: Postin työntekijöistä sote-apulaisia? – ”Kurkataan ikkunasta, onko kaikki hyvin”

Rinteen kannanotto tässä: