Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd) kertoi jämäkän kantansa lobbarikeskusteluun tänään torstaina hallitusneuvottelupäivän päätteeksi.

”Sanoisin nyt näin, että tämä lobbarikeskustelu on pyörähtänyt yli äyräidensä”, sanoi Rinne.

Rinne sanoi, että vaikka sdp:n neuvottelijoina on järjestöissä töissä olevia ihmisiä, ”he istuvat täällä sdp:n mandaatilla ja heidän edessään ovat sdp:n tavoitteet”.

”On kummallista, että ihmisen työpaikka määrittelisi sen, voiko olla puolueen hallitustehtävissä tai puolueen hallinnossa mukana”, Rinne sanoi.

”Mun ymmärtääkseni kaikilla puolueilla on ollut tavoitteena se, että tulee mahdollisimman hyvä joukkue tänne istumaan, viemään asioita eteenpäin.”

Rinteen mukaan hallitusneuvottelupuolueiden puheenjohtajat ovat tänään käsitelleet lobbarikohua. Rinteen mukaan häneltä kysyttiin kantaa asiaan.

”Sanoin, että kun te olette tänne ihmiset valinneet asiantuntemuksen perusteella omia puolueitanne edustamaan, niin minulle se riittää”, Rinne sanoi.

LUE MYÖS: Nyt tuli nimilista: Tässä ovat hallitusneuvotteluiden tärkeiden pöytien johtajat

Torstai-iltana kävi ilmi, että sdp:n toisena neuvottelijana työelämän kehittämistä pohtivassa ryhmässä toimii keskusjärjestö SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. Samassa ryhmässä istuvat Vasemmistoliiton edustajina Teija Asara-Laaksonen JHL:stä ja Anu Tuija-Lehto SAK:sta.

Esiin on nostettu myös vihreiden hallitusneuvottelijakseen nimittämä Elina Moisio, joka on vaikuttajaviestintätoimisto Miltton Networksin osakas. Hän toimii Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -neuvotteluryhmässä.

LUE MYÖS:

”Mikä voisi mennä pieleen?” – Hallitusneuvottelupöytiin päässeet lobbarit ja ay-vaikuttajat herättävät ihmetystä

Näkökulma: Emma Kari irvi lobbareille ja nyt kävi nolosti