Hallitusneuvottelijoiden vetäjä Antti Rinne (sd) sanoo, että hänellä ja sdp:llä on ”ihan oma tahtotila” verokysymyksissä. Julkisuudessa on herättänyt runsaasti keskustelua, kuinka SAK esitteli tiistaina hallitusneuvotteluissa omat verolinjauksensa.

”En ole tutustunut siihen SAK:n kokonaisuuteen vielä ollenkaan”, Rinne sanoo Säätytalolla medialle.

”Me neuvottelemme yhteisestä vero-ohjelmastakin tässä talossa, että hallitukselle löytyisi yhteinen verolinja”, hän tähdentää.

Ilta-Sanomien toimittaja Olli Waris huomautti Rinteelle, että SAK:lla on neuvottelija Säätytalolla taloutta käsittelevässä Kestävän talouden Suomi -ryhmässä. Ryhmässä vasemmistoliiton neuvottelijoina toimivat puolueen kansanedustaja Jussi Saramo sekä SAK:n ekonomisti Patrizio Lainà.

”SAK:lla ei ymmärtääkseni ole yhtään neuvottelijaa tässä talossa”, Rinne jyrähti.

Sdp:llä on myös itsellään neuvottelijaryhmässä mukana SAK-taustainen neuvottelija. Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -ryhmässä sdp:tä edustaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin ohella neuvottelijana SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. Samassa ryhmässä vasemmistoliiton neuvottelijana toimii SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto. Eurooppa-politiikka-ryhmässä vasemmistoliiton yhtenä neuvottelijana toimii SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Pekka Ristelä.

Aiemmin kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki arvosteli SAK:n verolinjauksia ja kummasteli, miksi keskusjärjestö laati vero-ohjelman, kun se ei ollut vaaleissa ehdolla.

”No, taisihan se olla”, Lepomäki kuittasi Facebookissa.

Sdp:n puheenjohtaja tähdentää, että puolueen tavoitteena on laajentaa veropohjaa siten, että uudistus kuitenkin tukee yrittäjyyttä ja tukee talouskasvua.

LUE MYÖS:

SAK iski miljardin esityksen pöytään Säätytalolla – Tämä lista sai kokoomuksen suunniltaan

Elina Lepomäki SAK:n veropaperista: ”En tiennyt järjestön olleen vaaleissa ehdolla – taisihan se olla”

Antti Rinne avautui yllättäen kokoomuksesta ja Petteri Orposta: ”Kaksi eri linjaa – Se on heikkoa johtamista”