”Varmaan tiedättekin mitä on tapahtunut”, eroilmoituksensa jättänyt ja pääministerin tehtävästä eron saanut Antti Rinne (sd) kertoi tiedotustilaisuudessa hetki sitten.

Käydessään läpi eron taustoja Rinne totesi, että hallituskumppaneista kolme, samoin kuin oma puolue sdp, ilmoittivat alkuviikosta täyden luottamuksen pääministeriin. Sen sijaan keskusta ilmoitti epäluottamuksesta, mihin Rinne vaati ja sai selvennystä tänään tiistaina. Keskustajohtaja Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen tapasivat Rinteen aamulla valtioneuvoston linnassa.

”Kun tämän vastauksen sain, jouduin tietenkin miettimään, mitä tämä tarkoittaa hallituksen työskentelyssä ja tein sitten omat johtopäätökseni”, Rinne sanoi infossa.

Rinne korosti, että hän sai muilta hallituskumppaneilta vahvan luottamuksen. Hän kertoi joutuneensa punnitsemaan, mikä on riski, jos hän jatkaa pääministerin tehtävässään. Rinne totesi, että monet hallituspuolueiden pyrkimyksistä, esimerkiksi eriarvoisuuden kitkeminen, ovat suomalaisten kannalta hyviä asioita onnistuessaan.

”Jos minun pääministerinä oloni vaarantaa tämän asian, on parempi että astun syrjään”, Rinne perusteli ratkaisuaan.

Tulevista uusista hallitusneuvotteluista Rinne ennakoi nopeita.

Rinne kertoi, että hän jatkaa sdp:n puheenjohtajana ”kaikissa tapauksissa, kunnes puolue valitsee uuden puheenjohtajan ensi kesänä”. Rinne kertoi, että hän on ilmoittanut olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi myös jatkokaudelle kesän 2020 jälkeen.

Rinne kiisti kysyttäessä, että olisi liikuttunut tilanteesta.

”Mä en ole liikuttunut, mulla on flunssa päällä”, Rinne sanoi.

Hän totesi myös, ettei ole jättämässä poliittista testamenttiaan eikä jättämässä politiikkaa.

”Aion jatkaa politiikassa”, Rinne sanoi.

LUE LISÄÄ: