Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd) kertoo, että puolueiden kynnyskysymykset ja vastaukset hänen kysymyksiinsä eivät vielä toistaiseksi pudota yhtäkään puoluetta pois hallituspelistä.

”Mikään puolue ei ole nopean lukemisen perusteella tipahtanut pois, eikä mikään ole varmasti mukana”, Rinne kommentoi eduskunnassa medialle.

Hän vastasi vielä erikseen kysymykseen, miltä vaikuttavat puolueiden kuten kokoomuksen ja keskustan esittämät pitkät listat kynnyskysymyksiä.

”Sellaisia kynnyskysymyksiä, jotka estäisivät jatkokeskustelut, ei ole yhtään. Yhtään sellaista ei ole”, Rinne sanoi.

Toisaalta Rinne kertoi, että erityisesti kolmeen asiaan liittyen tarvitaan eri puolueilta täsmennyksiä. Asiakokonaisuudet olivat Euroopan unioni, ilmasto ja talous.

”Olin hämmentynyt, kun meillä oli kaksi kysymystä, joista toinen koski kokonaan taloutta ja toinen osittain, niin ohueksi jäivät vastaukset.”

Rinteeltä kysyttiin myös suoraan perussuomalaisten ilmastovastauksesta, joka poikkeaa sdp:n vaatimasta ilmastotavoitteesta.

”Ne ovat niitä [vastauksia], jotka vaativat jatkokeskusteluja”, Rinne sanoi.

Lue lisää: ”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota

Hän viittasi myös perussuomalaisten aiempaan irtautumiseen puolueiden yhteisestä ilmastolinjauksesta.

Rinteen mukaan puolueiden vastausten analysointiin tarvitaan sdp:ssä ensin muutama päivä aikaa. Tämä tapahtuu käytännössä vappuna ja välittömästi sen jälkeen, sillä tämän viikon perjantaina 3.5. alkavat Rinteen mukaan täsmentävät kahdenväliset keskustelut puolueiden kanssa. Niissä ovat Rinteen mukaan alkuun mukana kaikki puolueet. Keskiviikkona 8.5. on määrä olla selvillä, mitkä puolueet lähtevät sdp:n kanssa varsinaisiin hallitusneuvotteluihin.

LUE MYÖS:

Kokoomukselta pitkä lista kynnyskysymyksiä Antti Rinteelle: ”Turvapaikkapolitiikan tiukasta linjasta pidetään kiinni”

Aktiivimalli on purettava – Vasemmistoliitto linjasi Antti Rinteelle kynnyskysymyksensä

Perussuomalaiset antoi omat kynnyskysymyksensä Antti Rinteelle: ”Pyrittävä määrätietoisesti vähentämään haitallista maahanmuuttoa”

Vihreät vastasi Antti Rinteelle: ”Metsähakkuita on pienennettävä”

Keskusta vastasi Antti Rinteelle – Yrittäjälinjat ristiriidassa