Pääministeri Antti Rinne (sd) ilmoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että Suomen aluepolitiikkaan tulee nyt muutos.

”On syytä sanoa ääneen, että edellisinä vuosina aluepolitiikka on ollut heikossa hapessa. On tehty päätöksiä, jotka ovat olleet vahingollisia alueiden ihmisille, yrityksille ja elinvoimalle. Vierailin kesällä sekä Savonlinnassa että Kajaanissa. Molemmissa kaupungeissa on nähtävillä, millä tavalla opettajakoulutusten lakkautukset ovat vaikuttaneet. Ne ovat esimerkkejä päätöksistä, jollaista aluepolitiikan ei pidä olla”, Rinne kirjoittaa.

”Tähän tulee muutos. Tarvitaan uudenlaista aluepolitiikkaa, jolla kehitetään ja tuetaan kunkin alueen omia vahvuuksia ja luodaan hallituksen päätöksillä kasvun edellytyksiä.”

Esimerkiksi uudenlaisesta aluepolitiikasta Rinne ottaa Savonlinnan. Hallitus suunnittelee pakettia kaupungin auttamiseksi. Rinteen mukaan hallitus tekee sekä kaupunki- että seutukaupunkiohjelman ja toteuttaa aluepolitiikkaansa muun muassa varhaiskasvatukseen ja koulutukseen sekä liikenneyhteyksiin ja infrastruktuuriin panostamalla.

”Ensi viikolla hallitus kokoontuu budjettiriiheen. Uudenlainen aluepolitiikka ja koko Suomen kehittäminen näkyy sielläkin”, Rinne kirjoittaa.

Hallituksen kakkospuolue keskusta valitsi viime viikonloppuna Katri Kulmunin uudeksi puheenjohtajakseen. Kulmuni korosti niin kampanjassaan kuin linjapuheessaankin aluepolitiikkaa.

”Minua on sanottu kovaksi aluepolitiikoksi. Otan tämän nimityksen kunnia-asiana”, Kulmuni sanoi linjapuheessaan torstaina.

LUE MYÖS: Katri Kulmuni teki pesäeron Juha Sipilään ja hakeutui asemiin Jussi Halla-ahoa vastaan