Pääministeri Antti Rinne (sd) kuvailee poliiseihin kohdistuvaa väkivaltaa ”vakavaksi paikaksi”.

”On todella vakavaa ja anteeksiantamatonta, että kansalaisten turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin kohdistetaan silmitötänä väkivaltaa. Kyllä tämä on vakava paikka. Kyllä tämä henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa, että tällä tavalla poliisia kohtaan hyökätään”, hän totesi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa.

Poliiseja kohti ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä sunnuntaina puolen yön jälkeen Koneistajantiellä Porvoossa. Pääministeri kertoi, että hänen käsityksensä mukaan kyse oli normaalisti hälytyskeskuksen kautta poliisipartiolle tulleesta tehtävästä.

”Pahaa on tapahtunut jo nyt, poliiseja on loukkaantunut vakavasti. Onneksi heillä oli riittävä turvallisuusvarustus, joka säästi vammoja, ehkä jopa hengenvaaralta.”

Porvoon tapahtumien tutkinta siirtyi sunnuntaina keskusrikospoliisille, jotka tutkii ampumisia poliisiin kohdistuneina murhayrityksinä. Lue tarkemmin: KRP tutkii kahta poliisin kohdistunutta murhayritystä – Epäiltyjen etsintä jatkuu

Keskusrikospoliisi kertoi sunnuntai iltapäivällä, että teosta epäiltyjen olinpaikkaa selvitetään edelleen.

”Poliisin arvion mukaan he ovat vaarallisia ja aseistautuneita, mutta tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole mitään konkreettista uhkaa”, KRP tviittasi.

Lauantaina myös Säynätsalossa poliisia kohti ammuttiin useita laukauksia kaasutoimisella ilma-aseella.

Lue lisää: Kolmea poliisia ammuttu viikonlopun aikana – Sisäministeri Maria Ohisalo: ”Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan”