Pääministeri Antti Rinne (sd) kertoi tiedotustilaisuudessaan, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) päätti itse erostaan, mutta eroa edelsi puhelinkeskustelu pääministerin kanssa.

”Olen käynyt Paateron kanssa tänään puhelinkeskustelun tästä tilanteesta ja kertonut faktat, miltä tämä näyttää. Ministeri Sirpa Paatero on päättänyt sitten itse tämän eronpyynnön esittää”, Rinne toteaa.

Rinne kertoi Paateron eronpyynnöstä tiedotustilaisuudessaan hetki sitten. Hän esitti myös kovia syytöksiä valtionyhtiö Postin hallitukselle, joka Rinteen mukaan on antanut valtio-omistajalle virheellistä tietoa Postin työehtosopimusasiasta.

Myös pääministeri Rinteeseen kohdistuu kovia paineita, sillä oppositio syyttää myös häntä valehtelusta. Esimerkiksi perussuomalaiset on todennut kannanotossaan, että Sirpa Paateron ero ministerintehtävästään ei riitä, vaan myös pääministeri Rinteen on kannettava vastuunsa valtionyhtiön sotkusta.

Rinne pitää opposition kritiikkiä ja erovaatimuksia ylimitoitettuina.

”Mitä tulee tähän muuhun mediassa ja oppositiossa nousseeseen kohuun, totean vain, että osaltaan tässä on kyse aika normaaleista tällaisiin tilanteisiin liittyvistä prosesseista ja osaltaan halusta tulkita asioita tavalla, joka näyttää minun silmissäni erilaiselta kuin joidenkin muiden silmissä”, Rinne kommentoi.

Rinne katsoo puhuneensa totta niillä tiedoilla, mitä hänellä on omistajaohjausministerin kautta ollut käytössään. Omistajaohjausministerin toiminta on Rinteen mukaan kuitenkin ollut puutteellista. Rinteen mukaan myös Postin hallituksen asemaa tullaan harkitsemaan.

LUE LISÄÄ RINTEEN TIEDOTUSTILAISUUDESTA:

LUE MYÖS: