Pääministeri Antti Rinne (sd) on tänään perjantaina tavannut al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja heidän lastensa lähipiirejä, valtioneuvosto tiedottaa.

Mukana pääministerin kutsumassa tapaamisessa olivat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

”Kuuntelin Al-holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu”, totesi pääministeri Rinne tapaamisen jälkeen.

Rinne on aiemmin linjannut eduskunnassa , että hallitus ei tällä hetkellä suunnittele leirillä olevien niin sanottujen ”Isis-naisten” tai heidän lastensa evakuointeja leiriltä Suomeen. Toisaalta hallitus on kertonut selvittävänsä tilannetta ja ratkaisumahdollisuuksia. Leirin olot ovat karut ja omaisten sekä avustusjärjestöjen mukaan etenkin pienet lapset ovat vaarassa leirillä.

Ministerit tapasivat leirillä olevien lasten ja äitien läheisiä osana selvitystyötä, jota tilanteen vuoksi tehdään. Läsnä olivat erityisesti lasten tilanteen selvittämisen vuoksi keskeiset ministerit, valtioneuvosto tiedottaa.

Al-Holin leirillä on arvioiden mukaan 11 suomalaista naista mukanaan noin 30 lasta. Suojelupoliisi on arvioinut, että leiriltä palaavat todennäköisesti nostavat terrorismin uhkaa Suomessa. Naiset ovat itse hakeutuneet terroristijärjestö Isisin kalifaattiin ja saattavat Suomessa jatkaa jihadistista verkostoitumista.

LUE MYÖS:

”Isis-naisten” omaiset arvostelevat hallitusta HS:ssä – Tarjoutuvat maksamaan matkat Suomeen, puoltavat Supon valvontaa

Terrorismitutkijat: Rinteen hallitus otti aikalisän ”Isis-naisten” asiassa

Antti Rinteeltä selkeä kanta ”Isis-naisiin”: ”Tässä tilanteessa emme harkitse mitään evakuointitoimenpiteitä”

Entinen SPR-johtaja Seuralle: ISIS-naisille ei voi antaa parempaa kohtelua kuin muille ulkomailla vaikeuksiin joutuneille suomalaisille