Pääministeri Antti Rinne (sd) linjasi Yle TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, ettei valtion kokonaan omistaman Postin työntekijöiden palkkoja leikata.

Rinne arvosteli voimakkaasti Postin johdon toimintaa. Postin johto nauttii vielä Rinteen mukaan omistajan luottamusta, mutta se riippuu siitä, miten postin palkkakiista hoidetaan.

”Emme tule hyväksymään ihmisten palkanalennuksia. Vuosia on Postin sisällä jatkunut tilanne, jossa porukkaa pistetään pellolle, vaaditaan palkkojen alentamista, haetaan keinoja joilla voidaan sitä hyvin pienestä tulosta, jota postilaisille maksetaan kuukaudessa palkkaa, vielä leikata. Se ei ole oikea tapa hoitaa näitä asioita. Tilannetta kärjistää se, että samaan aikaan Postin johdon palkkiot ovat nousseet merkittävästi”, pääministeri sanoi.

”Se on minusta käsittämätöntä, huonoa johtamista, koskettaa myös Postin hallituksen työskentelyä. En todellakaan anna isoa arvosanaa näiden asioiden hoitamisesta sen paremmin Postin johdolle kuin sen hallituksellekaan”, hän jatkoi.

Lue lisää:

Liittopomo tyrmistyi: Mitä kansanedustaja sanoi Postin palkoista tv:ssä? – ”Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen tästä”

Tapaus Posti: Li Andersson puolustaa ministerin toimia – ”Yhtiön hallituksen pitää nauttia omistajan luottamusta”

Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”