Gallupjohtaja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä neljä muuta puoluejohtajaa katsovat Ylen vaalitentissä, ettei hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa ole mahdollista.

Torstaina julkaistussa Ylen gallupissa perussuomalaiset oli noussut toiseksi suurimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen.

Jussi Halla-aho (ps) itse sanoo, että muilta puolueilta tulee kahta ristiriitaista viestiä mahdollisesta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

”Yhtäältä meidän pitäisi olla vastuullisia ja haluta hallitukseen, mutta muut kuitenkin samaan aikaan irtisanoutuvat etukäteen hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa”, Halla-aho sanoo ja tähdentää, että puolue on valmis hallitusyhteistyöhön kaikkien kanssa.

Käsiäänestyksessä sdp:n Rinne, kokoomuksen Petteri Orpo, vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Li Andersson sekä rkp:n Anna-Maja Henriksson torppasi mahdollisen hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa.

Rinne kuitenkin tähdentää, että jos hän on hallituksen muodostaja, eli sdp on vaalien suurin puolue, kaikille puolueille lähetetään samat kysymykset ja vastausten pohjalta arvioidaan, kenen kanssa hallitus syntyy.

LUE LISÄÄ:

3 ministeriä kielsi tv:ssä tienneensä kohutusta sote-raportista – Yksi oli saattamassa alulle

Tutkija: Perussuomalaisten rakettinousu mittaushistorian kovimpia – ”Win-win-tilanne”

Data-analyysi: Jussi Halla-ahon tviitti synnytti raivon – 16-vuotias Atte Ahokas ampaisi ilmastotähdeksi

Näkökulma: Li Anderssonin punavihreältä unelmalta putosi pohja