Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen tuli ulos ärhäkällä tiedotteella tänään.

”Suomalaiset vaelsivat äänestysuurnille voidakseen muuttaa maamme politiikan suunnan. He eivät tienneet, että kabineteissa oli jo sovittu perussuomalaisten jättämisestä hallituksen ulkopuolelle. Heti vaalien jälkeenhän Rinne jopa kehuskeli iltapäivälehdissä, että näin on jo sovittu äänestystuloksesta riippumatta. Tällainen suhmurointi on äänestäjien pettämistä. Tämä merkitsee käytännössä, ettei mikään muutu”, Putkonen jyrähti.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, hallitustunnustelija, ei ollut nähnyt tiedotetta, josta kysyimme häneltä politiikan toimittajien tilaisuudessa. Kerroimme Rinteelle Putkosen antaneen ymmärtää, että perussuomalaiset oli jätetty ulkopuolelle ja tästä oli sovittu jo etukäteen.

”Tuohan on Putkosen käsitys. Ei vastaa minun käsitystäni ollenkaan, eikä ole sovittu yhtään mitään”, Rinne kommentoi lyhyesti Putkosen ulostuloa.

Rinne on pitäytynyt jo hyvän aikaa ennen vaaleja varsin johdonmukaisesti kannassaan, jonka mukaan hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa näyttää erittäin vaikealta erilaisen arvopohjan takia. Rinne kuitenkin lähettää hallitustunnustelijan kysymykset kaikille puolueille, myös perussuomalaisille. Kaikki vastaukset analysoidaan huolellisesti.

LUE MYÖS:

Antti Rinne keskustan ilmoituksesta: Ovi hallitukseen jäi raolleen

MT: Kansanedustaja väläyttää ratkaisua hallitusongelmaan – Keskusta vihervasemmiston tukipuolue oppositiosta?

Tutkija: Keskusta olisi voinut valita Sipilän seuraajan parissa viikossa – Miksi valinta siirrettiin 5 kuukauden päähän?

Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva