Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sdp) kommentoi toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan ehdotusta Kauppalehden ja Uuden Suomen uudessa haastattelusarjassa ”Aamiainen Jari Korkin kanssa”.

Säätytalon hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja muistuttaa haastattelussa, että hallitusneuvotteluissa käytetty valtiovarainministeriön perusura lähtee 73,5 prosentin työllisyysasteesta vuonna 2023 ja kaikki keinot sen ylittämiseksi ovat tarpeen. Rinteen arvion mukaan tavoitteeseen on mahdollista päästä jo ensi vuoden aikana.

”Kaikki keinot, mitä ilmassa liikkuu, täytyy tutkia. Hallitusneuvotteluissa ei voi ylenkatsoa yhtään työpaikkoja lisää tuovaa ehdotusta,” Rinne kommentoi.

Perinteisesti ay-liike on vastustanut esityksiä työttömyysturvan porrastamisesta. Aikoinaan palkansaajien keskusjärjestö SAK nosti metelin, kun silloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok) esitti työttömyysturvan porrastamista siten, että korvaus olisi työttömyyden alussa suurempi ja vastaavasti työttömyyden jatkuessa pienempi.

Pienen patistelun jälkeen Rinne vilauttaa nyt STTK:n suunnalta tulevalle ehdotukselle varovaista vihreää.

”Se on tutkimisen arvoinen asia. Kaikki, mikä lisää työllisyyttä ja ennen kaikkea kaikkia niitä keinoja, jotka ovat ihmisten kannalta hyviä ja positiivisia, niitä kannattaa miettiä,” Rinne tiivistää.

Antti Rinteen haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan Kauppalehden ja Uuden Suomen verkkosivuilla lauantaina 18.5. klo 08.00.

LISÄÄ AIHEESTA:

Nyt pöllytetään ansiosidonnaista työttömyysturvaa – Uusi malli puuttuisi 300/400-piikkiin