Hallitustunnustelija Antti Rinne kertoi sunnuntain hallitustunnustelujen päätyttyä olevansa tyytyväinen päivän antiin.

”Hyvin ovat puolueet valmistautuneet tarkentaviin keskusteluihin. On tullut vastauksia avoimiin kysymyksiin. Olen hyvin tyytyväinen päivän antiin ja voin sanoa, että yksikään puolue ei vielä ole poissa kuvioista, kenen kanssa lähdetään hallitusneuvotteluihin. Nyt harkitaan, tarvitaanko lisäkeskusteluja näiden kolmen puolueen kanssa”, hän sanoi sunnuntain tapaamisten päätyttyä eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Rinteen mukaan talouspolitiikasta puhuttiin paljon ja myös EU-politiikka ja ilmastopolitiikka olivat esillä. Hän korosti, että puolueiden kesken on sovittu, ettei keskustelujen sisältöä kommentoida tässä vaiheessa tarkemmin.

”Huomenna käydään neljä puoluetta. Sen jälkeen arvioidaan tilanne. Kyllä mulla on tavoitteena edelleen, että tiistaina on selvillä, kenen kanssa neuvotteluja jatketaan.”

Tapaamiset alkoivat sunnuntaina kello 14 kd:n kanssa.

”Hyvä tapaaminen ja keskustelu”, kd:n puheenjohtaja Sari Essayah kommentoi Facebookissa.

Kd:n jälkeen vuorossa olivat perussuomalaiset ja keskusta.

Hallitustunnustelut jatkuvat maanantaina kello 15, jolloin Rinne tapaa vihreän eduskuntaryhmän. Sen jälkeen seuraavat vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä ja viimeisenä kello 18 kokoomuksen eduskuntaryhmä.

Rinne ei sunnuntaina halunnut tarkemmin kommentoida Helsingin Sanomille lauantaina antamaansa vihjausta mahdollisesta hallituspohjasta. Hän sanoi lehdelle, että ”kansanrintamalla rkp:lla vahvistettuna olisi 117 paikkaa.” Kansanrintama viittaa sdp:n, keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton muodostamaan hallitukseen.

Lisää aiheesta:

Nyt alkoi kokoomuksen ja perussuomalaisten kuittailu keskustalle: ”Onko tämä todellista?”

Ekonomisti: Kaksi uudistusta näyttää erilaisilta riippuen siitä onko hallituksessa kokoomus vai keskusta

IL: Keskustan eduskuntaryhmän enemmistö on kallistunut hallitukseen lähtemisen kannalle – Antti Rinne aloittaa tapaamiset tänään

Tutkijat tarttuivat Antti Rinteen vihjaukseen hallituspohjasta: ”Aikamoinen temppu”