Pääministeri Antti Rinne (sd) kommentoi Yle Uutisille Postin ympärillä vellovaa kohua. Postin aikeet siirtää jakelutyöntekijöitä halvemman työehtosopimuksen piiriin ovat aiheuttaneet työtaistelun. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) määräsi muutokseen aikalisän tänään tiistaina.

Julkisuudessa on keskusteltu paljon myös Postin hankalasta markkina-asemasta. Pääministeri Rinne visioi, että postinjakajat otettaisiin osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon sote-ratkaisua, Yle kertoo.

LUE MYÖS: Antti Rinne: ”Johtajien palkkakehitys Postissa on järkyttävää”

”22 000 postilaista kulkee maakunnissa viemässä postia. Kyse ei ole hoitotyöstä vaan siitä voidaanko julkista palvelua laajentaa niin että kurkataan ikkunasta, onko kaikki hyvin. Ja jos ei, niin he kysyvät miten voi auttaa”, Rinne sanoo Ylellä.

LUE MYÖS: Kansanedustajalta raju purkaus Antti Rinteen Posti-kommentista: ”Vetää hoitajilta maton alta, on aivan ulapalla”

Posti on kokeillut esimerkiksi ruohonleikkuupalvelua, mutta panostanut sittemmin kotipalveluihin. Posti Kotipalveluihin kuuluu jo nyt kotihoidon palveluita kuten apua peseytymiseen, ateriointiin ja asiointiin.

LUE MYÖS:

Ministeri jyrähti Postille: Uusi linja johdon palkkioihin – Työehtosopimusten muutokseen ”aikalisä”

Postin toimitusjohtajan ”julkisuustemppu” ihmetyttää – ”Ylimielinen ilmaisu solidaarisuudesta”