Suurimman oppositiopuolue sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoo, että ammattiyhdistysliike on valmis vielä neuvottelemaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa vaihtoehdoista irtisanomislaiksi kutsutulle lakihankkeelle, jolla alennettaisiin irtisanomiskynnystä alle 10 hengen yrityksissä.

Hallitus teki lakihankkeestaan tiedonannon eduskunnalle ja sai keskiviikkoisessa äänestyksessä luottamuksen äänin 101-73.

”Minulle tämä äänestystulos näyttää siltä, että hallituspuolueissa kansanedustajat ovat sitä mieltä, että irtisanomissuojaa voi heikentää osalta työmarkkinoita. Eli noin 300 000 ihmiseltä heikkenee irtisanomissuoja, jos tämä laki etenee”, Rinne kommentoi äänestystulosta eduskunnassa.

Pääministeri Sipilä ehdotti tiistaina Ylen A-studiossa, että pienten yritysten irtisanomissuojan heikentämisen sijaan palattaisiin vielä neuvottelemaan paikallisesta sopimisesta. Televisiostudiossa hän tarjosi Rinteelle kättään sopimuksen merkiksi.

Miksi et siihen tarttunut, Antti Rinne?

”Sen takia, koska en ole mikään ratkaisija tässä asiassa. Tämä on hallituksen ja palkansaajien välinen ristiriita”, Rinne vastaa.

Hän kertoo uskovansa, että jos Sipilä kutsuu ay-puolen neuvottelemaan ”puhtaalta pöydältä”, niin ”kyllä ratkaisut löytyvät”.

”Menkää nyt neuvottelupöytään ja hakekaa nyt ratkaisu tähän asiaan. Suomalaiset työmarkkinat ja suomalainen kansantalous eivät tarvitse tällaisia jännitteitä, joita tässä on hallituksen puolelta nyt rakennettu”, Rinne opastaa Sipilän hallitusta.

Lue lisää:

Lasse Laatunen Ylellä: Juha Sipilä sanoi juuri jotain hyvin merkittävää – Irtisanomislaista ”on ulospääsytie”

Näkökulma: Sipilän yllätysavaus - taustalla kahden lupauksen veivaus

Lue myös:

Eduskunnassa 31 vuotta istunut demari: ”En muista näin vastenmielistä tilannetta – moraalisesti äärimmäisen vastenmielistä”

Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto

Petteri Orpo kohautti eduskuntaa – ”Huonommilla kyvyillä työpaikka”